Malatya Turgut Özal Üniversitesi Öğrencilerine ve Akademisyenlerine Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programları Tanıtıldı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Avrupa Birliği Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı işbirliğinde düzenlenen “Avrupa Birliğine Genel Bakış ve Avrupa Birliği Projeleri Toplantısı”  31 Mart 2021 tarihinde Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker ASTARCI’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Malatya Üniversitesi’nin sosyal medya adresleri üzerinden canlı olarak yayınlanan toplantıda gençlere ve akademisyenlere yeni dönem Erasmus+ Programı ve Avrupa Dayanışma Programının sunduğu fırsatlar tanıtıldı.

 

Açılış konuşmalarında Malatya Üniversitesi Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT, üniversitelerin Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinde önemli bir rol oynadığını belirtti. Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker ASTARCI konuşmasında Erasmus+ Programının 2021-2027 dönemi öncelikleri olan dijitalleşme, çevre ve dahil etme kavramlarına değindi, kariyer yolunda yetkinlik kazanmak isteyen gençlere Erasmus+ Programıyla gelen yeni faaliyetler hakkında bilgi verdi. 

 

Başkanımız İlker ASTARCI:

 

"Yepyeni bir yedi yıllık döneme yelken açtık. 2021-2027 Erasmus+ Programı döneminde Anadoludaki gençlerimize ulaşmak ve henüz Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programlarının sunduğu fırsatlardan yararlanmamış kişilere ulaşmak ana hedefimiz olacaktır. Geleceğin dünyasında söz sahibi olmak için en az bir yabancı dilde okuryazarlığın zorunluluk olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu doğrultuda, Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programları yabancı dilinizi ve kendinizi geliştirmek için size önemli fırsatlar sunuyor."

 

 

 

Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programı hakkında bilgi için tıklayın.