Erasmus+ Spor Bilgi Günü ve Çalıştayı Gerçekleştirildi

Erasmus+ Spor Destekleri Bilgi Günü ve Çalıştayı; Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı İhsan Selim BAYDAŞ, ve spor federasyonlarından çok sayıda katılımcıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI, Türkiye'nin spor alanında güçlü bir ülke olduğunun ve federasyonlarımızın bu projelerden önemli bir pay alabileceğinin altını çizdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı İhsan Selim BAYDAŞ, federasyonların Erasmus+ hibesinden yararlanmasının önemli olduğunu ve önümüzdeki dönemde bu projelerin federasyonlar için bir performans kriteri olabileceğini söyledi.

Spor Bilgi Günü ve Çalıştayında, katılımcılara Erasmus+ Spor projelerine dair teknik bilgiler, ülkemizde yürütülen spor projelerinden örnekler ve başvuru süreci hakkında bilgi verildi, proje yazma oturumları düzenlendi.

Erasmus+ Spor Destekleri kapsamında ülkemizde spor ile ilgili faaliyeti bulunan kurum ve kuruluşlarımız İşbirliği Ortaklıkları ve Spor Etkinlikleri faaliyetleri düzenleyebilir, Avrupa'da SPOR alanında söz sahibi kuruluşlarla ortak çalışma imkanı bularak yeni uygulamalar geliştirebilir, deneyimlerini paylaşabilir.
Türkiye Ulusal Ajansı olarak Sporla ilgili tüm kurumları 2 Nisana kadar Erasmus+ Spor'a başvurmaya davet ediyoruz:

https://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/funding/sports_2020_en

Erasmus+ Proje Sonuçları Platformunu kullanarak ülkemizden projelerin de yer aldığı Erasmus+ SPOR proje örneklerini inceleyebilir, projelerden ilham alabilir, spor projenize ortak bulabilirsiniz:

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects_en

Ülkemizden koordinatör statüsüyle yürütülen projelerin bir araya getirildiği kitapçığa buradan ulaşabilirsiniz.