#ErasmusDays Ülkemizde 69 ilde 1017 Etkinlikle Kutlandı

#ErasmusDays etkinliklerine katılan herkese teşekkür ederiz. 

69 İl 1.017 Etkinlik

 

2021 Yılında Ülkemizde 69 ilde 1.017 Etkinlik Gerçekleştirildi:

 

Erasmus Günleri 14-15-16 Ekim 2021 tarihlerinde 65 ülkede 5.665 etkinlikle eş zamanlı olarak kutlandı. Ülkemiz ise 2021 yılında 69 farklı ilimizde 1.017 etkinlikle #ErasmusDays kutlamalarında önemli bir başarıya imza attı.

 

Erasmus+ Programının tanınırlığını ve yapılan projelerin görünürlüğünü artırmak, potansiyel yararlanıcıları Erasmus+'tan yararlanmaya teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen #ErasmusDays kutlamalarına gösterdikleri ilgi için etkinlik sahibi tüm kurum ve kuruluşlarımıza, teşekkür ederiz. Dünya çapında gerçekleştirilen 5.665 etkinliğin 1.017’sinin (%18) ülkemizde gerçekleştirilmiş olması, ülkemiz Erasmus+ Programına duyduğu ilginin açık bir göstergesi niteliğindedir.

 

2021 Yılı ErasmusDays Ulusal Etkinlikleri

 

#ErasmusDays kutlamaları kapsamındaTürkiye Ulusal Ajansı olarak 4 adet ulusal etkinlik düzenledik:

 

  • Erasmus+ Büyükelçileri ile Kahvaltılı Çalışma Toplantısı:

 

 

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker ASTARCI’nın ev sahipliği yaptığı etkinliğe, ülkemizde görev yapan Erasmus+ Program Ülkelerinin Büyükelçileri ve temsilcileri katıldı. 

 

  • Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Ajansımız İşbirliğinde Avrupa ve Ötesi Erasmus Günleri Etkinliği

 

 

Çeşitli kurum ve kuruluşların açık alandaki stantlarda gerçekleştirdiği Avrupa ve gençlik bilgilendirme etkinliklerinin yanı sıra öğrencilerin katılımıyla farklı eğitsel, sosyal ve kültürel etkinlikler hayata geçirildi.

 

  • Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ajansımız İşbirliğinde Konya’da Erasmus Günleri Etkinliği

 

 

Ajansımız tarafından Erasmus+ Programı mesleki eğitim ve okul eğitimi projelerine yönelik bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi. İl genelinde projesi bulunan kurumlar tarafından proje sergi alanı oluşturuldu.

 

  • İstanbul Valiliği ve Ajansımız İşbirliğinde Çevrimiçi Deneyim Paylaşımı Etkinliği

 

 

Ajansimiz tarafından yeni dönem öncelikleri ve merkezi başvurular hakkında bilgilendirme oturumunun yapıldığı toplantıda Yunanistan, Bulgaristan, İrlanda, İspanya, Hollanda, Avusturya, Fransa ve Romanya’dan çeşitli katılımcı kurumlar Erasmus deneyimlerini paylaştı.

 

14-15-16 Ekim Tarihleri Boyunca Gerçekleştirilen Etkinliklerden Görüntüler: