DiscoverEU-Avrupa’yı Keşfet: Son başvuru tarihi yaklaşıyor!

18 yaşındaki gençlere, Avrupa'da trenle kısa süreli seyahat etme imkanı sunan DiscoverEU Projelerine başvurularınızı bekliyoruz.

 

KONFOR ALANINIZI GENİŞLETİN!

 

DiscoverEU-Avrupa’yı Keşfet faaliyeti iki türde yapılabilir:

     1- Başvurusu, Brüksel’de bulunan Merkezi Yürütme Ajansına yapılan “Discover EU Öğrenme Döngüsü”

     2- Başvurusu, Ulusal Ajanslara yapılan “DiscoverEU Dahil Etme” faaliyeti

 

DiscoverEU Öğrenme Döngüsü – Bireysel Katılım:

 

- 18 yaşındaki gençlerin, Avrupa Komisyonu tarafından oluşturulan başvuru formunu, belirtilen başvuru dönemi içerisinde doldurarak ve mini quizi yanıtlayarak başvurabilecekleri bir programdır.

 

- Katılıma hak kazanan gençler Avrupa Komisyonu tarafından belirlenmektedir.

 

- Seçilen başvuru sahipleri için seyahat çekleri, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Komisyonu Yürütme Ajansı (EACEA) tarafından belirlenen yüklenici/ler tarafından satın alınır ve seyahat çeki almaya hak kazanan gençlere iletilir.

 

- Seçilen başvuru sahipleriyle iletişime geçmek, seyahat çeklerinin planlamasını yapmak ve faaliyetin yürütülmesini sağlamak yüklenicinin sorumluluğundadır.

 

- Gençlerin faaliyet esnasında tercihen demiryolu kullanmaları beklenmektedir.

 

- Seyahatler, 1 gün ile 1 ay arasında olabilmektedir.

 

- Seyahat yalnızca 2. sınıf veya ekonomi sınıfında mümkündür.

 

- Faaliyetten bireysel olarak ya da grup şeklinde yararlanılabilmektedir (en fazla 5 kişi).

 

- Seyahat edilecek ülke sayısına göre 2 seçenek vardır:

         *Sabit Seyahat Seçeneği (2 ülke ya da aynı ülkede 2 şehir)

         *Esnek Seyahat Seçeneği (Sınırsız)

 

- Katılıma hak kazanan gençler seçilen varış noktasına seyahat biletlerini ve DiscoverEU indirim kartını alacaktır. İndirim kartı kültürel geziler, öğrenme etkinlikleri, spor, yerel ulaşım, konaklama, yemek vb. alanlarda indirimler içermektedir.

 

- Konaklama, geçim, sigorta, seyahat ek masrafları veya seyahatle ilgili diğer masraflar, seçilen adayların kendileri tarafından karşılanacaktır.

 

 

Başvurular 11-25 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacaktır.

Detaylı Bilgi için: resmi web sitesini inceleyiniz, hazırladığımız videomuza göz atınız ve @ulusalajans twitter, Instagram, facebook, youtube adreslerini takip ediniz.

 

----------------------------------------------------------------

 

DiscoverEU Dahil Etme - Kapsayıcılık Faaliyeti:

 

- Kuruluşlar ve gayri resmi gençlik gruplarının başvurularıyla, 18 yaşında ve imkanı kısıtlı gençlerin akranlarıyla eşit koşullarda DiscoverEU'ya katılmalarını sağlayan proje türüdür.

 

- Bu faaliyetin amacı; DiscoverEU faaliyetinin Öğrenme Döngüsü bireysel katılım alanına doğrudan katılım sağlayamayan imkanı kısıtlı gençlerin önündeki engellerin kaldırılmasına yardımcı olarak onların da seyahat edebilmelerine destek olmaktır.

 

- STK’lar, dernekler, kamu kuruluşları, sosyal sorumluluk alanında aktif şirketler ve resmi olmayan gençlik grupları bu proje tipine başvuru yapabilir.

 

- 3-18 ay proje süresi olan bu başvuruda başvuran kuruluş, proje süresi içerisinde birden fazla seyahat planlayabilmektedir.

 

- Projede planlanan her bir seyahat faaliyetinin faaliyet süresi 1-30 gün arasında değişebilmektedir ve her bir seyahat faaliyetine 1-5 katılımcının katılması mümkün olabilmektedir.

 

- Seyahat giderleri, kurumsal destek, bireysel destek, dahil etme desteği ve istisnai giderler faaliyet kapsamında verilen hibe kapsamındadır.

 

- Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulacak projeler için son başvuru tarihi 4 Ekim 2022’dir.

 

 

Daha detaylı bilgi için lütfen Program Rehberini inceleyiniz. Ayrıca sizler için hazırladığımız videomuza da göz atabilir, @ulusalajans twitter, Instagram, facebook, youtube adreslerini takip edebilirsiniz.

 

 

DiscoverEU Programının ülkemizde yürütülmesinden Türkiye Ulusal Ajansı sorumludur.