Proje Sonuçlarının Yaygınlaştırılması ve Kullanılması (DEOR) Toplantısı Gerçekleştirildi

4 Aralık 2020 Cuma günü AB Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı işbirliğinde Erasmus+ Proje Sonuçlarının Yaygınlaştırılması ve Kullanılması (Dissemination and Exploitation of Results, DEOR) toplantısı gerçekleştirildi.

 

Toplantıya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker ASTARCI ve 1000’e yakın katılımcı iştirak etti.

 

DEOR Toplantılarıyla, ülkemizde yürütülen proje sonuçlarının, bu sonuçlardan istifade edebilecek kurum ve kuruluşlara tanıtılması amaçlanmaktadır. Erasmus+ Projelerinde DEOR kavramı, proje çıktılarının geniş bir kitleyle paylaşılması ve çıktıların uygulamaya geçmesi, politika yapımına destek olması ve/veya başka projeler için ilham kaynağı olması anlamına gelmektedir. AB Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı her yıl Erasmus+ yararlanıcılarına DEOR konusunda destek olmak amacıyla seçili temalarda DEOR Toplantıları düzenlenmektedir. Toplantılarda somut çıktıları olan stratejik ortaklık projeleri ve bu sonuçlarla ilgili olabilecek kurum ve kuruluşlar bir araya getirilmektedir. 2020 yılındaki DEOR Toplantısının “tema”sı Göç ve Mülteciler olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda düzenlenen 4 Aralık tarihli toplantıya Birleşmiş Milletler ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonunun yanında politika yapıcı ve uygulamacı konumdaki kamu kurumlarımız ve üniversitelerimizden de yoğun bir katılım olmuştur.

 

Toplantıda verilen mesajlar:

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI:

Projecilik Terzilik gibidir. Elbise Üretildikten sonar sadece vitrinde tutmamalıyız. Bu elbiseyi kullanmamız, paylaşmamız lazım.Türkiye’deki tüm kurumları Brüksel Merkezli Projelere başvurmalarını da öneriyoruz.”

 

Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker ASTARCI:

Ülkemizde 2004 yılından bu yana uygulanan programlar ile 157 bine yakın proje başvurusu alınmış, 34 bine yakın proje kabul edilmiş, Bu projelere yaklaşık 1,3 milyar Avro hibe tahsis edilmiş, 670 binden fazla katılımcı programlardan istifade etmiştir.

 

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Sinan YILDIZ.

Devam eden 27 proje ile 140 milyar Avro değerinde proje portföyümüz bulunmaktadır. Veriler yakın dönemde göçün azalmayacağını ve artacağını göstermektedir.

 

Toplantıya katılan kurumların sunumları:

AB Çalışmaları Merkezi

Aydın il Göç İdaresi

Bilkent Üniversitesi

Gaziantep Üniversitesi

İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi

Koç Üniversitesi

Şanlıurfa Teknokent

 

Toplantıdan kareler:

FOTO1

FOTO2

FOTO3

FOTO4

 

DEOR konusunda detaylı bilgi için https://bit.ly/erasmus_deor sayfasından bilgi alınabilir. 

Toplantı kaydını izlemek için: https://youtu.be/l54s0Oc30tM