2023 Yılı Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi!

2023 Yılı Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi!

Türkiye Ulusal Ajansı bünyesinde yürütülen Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programlarından en yüksek seviyede istifade edilmesini sağlamak üzere kurulan Danışma Kurulunun 2023 yılı toplantısı, 18 Aralık 2023 tarihinde Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal BOZAY ve Türkiye Ulusal Ajansı Genel Koordinatörü Sayın Yunus Alper ALTAY’ın katılımlarıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

 

 

Toplantının açılısında Türkiye Ulusal Ajansı Genel Koordinatörü Sayın Yunus Alper ALTAY, ülkemizde uygulanan Erasmus+ ve ESC programları kapsamında 2023 yılı faaliyetlerinden ve ilk kez 2024 yılındaki hedeflerimizden bahsetti.

 

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal BOZAY, konuşmasında Erasmus+’ın  sadece bir eğitim programı değil medeniyetler arasındaki muhtemel çatışmaları engelleyecek ve insanları yakınlaştıracak bir program olduğuna değindi. Ayrıca Erasmus+ Programının daha etkin yürütülmesine yönelik olarak eğitim, gençlik ve spor sektörü temsilcilerinden oluşan Danışma Kurulunun vereceği görüş ve önerilerinin de keza son derece kıymetli olacağının altını çizdi.

 

Konuşmaların akabinde, Veri Analizi Koordinatörü Yasemin ÇATAL 2023 yılı gerçekleşme rakamlarından, Bilişim Koordinatörü Mehmet TUYGUN 2023 yılı Türkiye Ulusal Ajansı'nın bilişim sistemlerindeki gelişmelerden ve İletişim Koordinatörü Dr. Ranâ KASAPOĞLU ÖNDER 2023 yılı iletişim çalışmalarından bahsetti.

 

Toplantıya, kamu kurumlarından yükseköğretim kurumlarına, spor federasyonlarından sivil toplum kuruluşlarına ve meslek örgütlerine kadar çok çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 80’i aşkın kurum ve kuruluştan temsilciler katıldı. Danışma Kurulu üyesi kurum ve kuruluşlarımızın görüş ve önerileri alınıp soruları cevaplandırıldı. Tüm katılımcılarımıza ilgileri için teşekkür ederiz.

 

TOPLANTI PROGRAMI

16:00-16.05

Takdim

 

16:05-16:30

Açılış Konuşmaları:

Yunus Alper ALTAY, Türkiye Ulusal Ajansı Genel Koordinatörü

 

Büyükelçi Mehmet Kemal BOZAY, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı

16:30-16:40

2023 Yılı Gerçekleşme Rakamları Genel Değerlendirmesi

 

Yasemin ÇATAL, Veri Analizi Koordinatörü

16:40-16:50

2023 Yılı Türkiye Ulusal Ajansı Bilişim Sistemlerindeki Gelişmeler

 

Mehmet TUYGUN, Bilişim Koordinatörü

16:50-17:00

2023 Yılı Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Çalışmaları

 

Dr. Ranâ KASAPOĞLU ÖNDER, İletişim Koordinatörü

17:00-17:15

Danışma Kurulu Üyelerinin Soru, Görüş, Beklenti ve Değerlendirmelerin Alınması

 

17:15

Kapanış