Erasmus+ Spor Başvuruları Hakkında

Erasmus+ merkezi çağrılar kapsamında yer alan Spor Destekleri başvuruları başladı.

Erasmus+ Spor  Destekleri; Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa spor boyutunun sistematik olarak geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla yürütülecek olan projelerdir. Herhangi bir program ülkesinden spor alanında faaliyet gösteren kamu kurumları ya da kâr amacı gütmeyen kuruluşlar Erasmus+ Spor Desteklerinden yararlanabilmektedir. Bu kapsamda aşağıdaki başlıklardaki faaliyetler desteklenmektedir.

  • Spor ile ilgili alanlardaki “İşbirliği Ortaklıkları”
  • Kâr amacı gütmeyen “Spor Etkinlikleri”
  • Küçük İşbirliği Ortaklıkları

Her bir faaliyet için ortaklık sayıları, faaliyet süreleri ve hibe destekleri farklılık göstermektedir. Spor desteklerinin teknik kriterleri için Erasmus+ Program Rehberini (226-243 sayfa aralığı) inceleyebilirsiniz. 

Erasmus+ Spor Destekleri için başvurular ise ECAS sistemine giriş yaptıktan sonra https://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/funding/erasmus-sport-2018_en linkinden erişilebilecek e-form üzerinden yapılmaktadır. Aynı link üzerinden ekler kısmından “project description, budget table ve declaration of honour” formlarının online forma eklenmesi gerekmektedir. Erasmus+ Spor başvuruları için hazırlanmış başvuru rehberi için tıklayınız.

Erasmus+ Spor Destekleri için son başvuru tarihi 5 Nisan 2018’dir.

Erasmus+ Spor hakkında sorularınız için merkezi@ua.gov.tr