Ajansımız ve THY Arasında İşbirliği Protokolü İmza Töreni 18 Kasım 2022'de Gerçekleştirildi

Ajansımız ile Türk Hava Yolları arasında, Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programları kapsamındaki faaliyetlere katılacak yararlanıcılarımıza yurt dışı seyahatlerinde indirim ve ek bagaj hakkı sağlamaya ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

 

Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU’nun öncülüğünde ve THY’nin ev sahipliğinde 18 Kasım 2022 Cuma günü saat 14:30’da THY Genel Müdürlüğünde gerçekleşen imza töreninde,  Başkanımız Sayın İlker ASTARCI ve THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Sayın Prof. Dr. Ahmet BOLAT tarafından işbirliği protokolü imzalandı.

 

Protokol ile Ajansımızın yararlanıcılarına, projeleri kapsamında THY ile gerçekleştirecekleri yurt dışı seyahatlerinde % 15 bilet indirimi ve toplam 40 kg bagaj hakkı tanınıyor.

 

Başkanımız Sayın İlker ASTARCI konuşmalarına “Türk Hava Yollarımızın ev sahipliğinde düzenlenen imza töreninde bugün sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ülkemizin gözbebeği, Türkiye Cumhuriyeti’nin bayraktarlığını üstlenmiş kurumumuz Türk Hava Yollarımız ile böylesine önemli bir işbirliği protokolünü hayata geçirdiğimiz için gurur duyuyorum.” ifadeleri ile başladı.

 

Sayın Başkanımız konuşmalarında “Türkiye Ulusal Ajansı olarak 2004’ten bu yana 7’den 70’e her yaştan yararlanıcımıza bireysel olarak faaliyetlerde bulunma ve ülkemizin her köşesinden her kurum ve kuruluşumuzu ise Avrupa ile eğitim, gençlik ve spor alanlarında işbirlikleri kurmalarını sağlayan projeler üretme olanağı sağlıyoruz. Her yıl 20 bini üniversite öğrencisi olmak üzere 60 bin vatandaşımıza eğitim, staj, gönüllülük gibi fırsatları ücretsiz olarak sunuyoruz. 2022 yılında yararlanıcılarımıza tüm bu faaliyetlere katılabilmeleri için finansmanı Türkiye Cumhuriyeti ve AB tarafından ortaklaşa olarak sağlanan yaklaşık 130 Milyon Avro hibe tahsis ettik.” diye belirtti.

 

Sayın ASTARCI  Bu işbirliği protokolü ile yararlanıcılarımızın indirimli bilet alarak ve ek bagaj hakkına sahip olarak Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programları kapsamındaki hibelerini daha verimli kullanmalarını hedefliyoruz. Ayrıca, protokol kapsamındaki kullanım şartlarını ve kampanyadan nasıl istifade edilebileceğini Ajansımızın internet sayfasında ve sosyal medya adreslerinde paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Sayın Başkanımız konuşmalarını şu şekilde sonlandırdı: “Protokolün hayata geçmesine öncülük eden Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Sayın Ahmet Bolat Bey'e ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bu protokolün vatanımıza, milletimize, tüm gençlerimize ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum.”

 

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Sayın Ahmet BOLAT ise konuşmalarında şu ifadeleri yer verdi: “Gençlerimizin gelişimine hizmet veren tüm projelerde desteğini sunmayı şiar edinmiş bir kurum olarak Türkiye Ulusal Ajansı faydalanıcılarını desteklemekten dolayı çok mutluyuz. Anlaşmaya vardığımız bu işbirliği protokolü ile Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programlarının yararlanıcılarına projeleri kapsamında THY ile gerçekleştirecekleri tüm yurtdışına çıkış ve yurtdışından dönüş uçuşlarında geçerli olmak üzere bilet ücretlerinde yüzde 15 indirim ve toplam 40 kg bagaj hakkı sağlıyoruz. Tek yönlü bilet alımlarını da içeren protokol, Türkiye’den yurt dışına gidilen havalimanı ile yurt dışından Türkiye’ye dönülen havalimanı birbirinden farklı olduğu durumlarda da geçerli olacaktır. Yararlanıcılar, https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr adresi üzerinden bireysel giriş yaptıktan sonra özel yolcu programımız olan Miles&Smiles üyelik numaralarını bu sisteme girmelidirler. Gerekli aşamalar tamamlandıktan sonra sistem tarafından kişiye özel olacak şekilde THY promosyon kodu üretilecektir ve yararlanıcılar bugün itibariyle kampanyadan faydalanmaya başlayabileceklerdir.”

 

Sayın BOLAT konuşmalarının sonunda ise, “Milletimize ve ülkemize hizmet etmenin bilinci ve sevinci ile rekorlara imza attığımız bir yılda markamızın 90. Yılında bu protokole imza atmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye Ulusal Ajansı ile beraber hayata geçirdiğimiz bu işbirliğinin kurumlarımıza ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Detayları ve İndirimli Bilet Başvuru Adımları için tıklayınız.