Ulusötesi İş Birliği Faaliyetileri (Yetişkin Eğitimi)

Erasmus+ Ülke Merkezli Başvuru TCA

Ulusal Ajansların Avrupa çapında iş birliği yapmak ve iyi uygulamaları paylaşmak üzere düzenlediği kısa süreli eğitim kursu, seminer, irtibat kurma semineri, ortaklık kurma faaliyeti,kısa çalışma ziyareti, konferans gibi pek çok etkinliği içermektedir. Kısa Süreli Eğitim (TCA) faaliyetlerinin genel amacı, sistematik düzeyde Erasmus + Programının etkisini ve kalitesini arttırmaktır.

Projenin hedef kitlesi kimdir?

Hedef kitle faaliyetin konusu ve içeriğine göre farklılık göstermekte olup, geniş bir yelpazeye sahiptir. Erasmus+ Programından faydalanmış ya da halihazırda proje yürüten veya proje başvurusunda bulunmayı planlayan kurum/kuruluşların katılımcıları olabilir. Bu kurum/kuruluşlar Okul Eğitimi, Yetişkin Eğitimi, Mesleki Eğitim, Yükseköğretim ve Gençlik alanlarında faaliyet gösteren kurumlar olmalıdır.

Kimler başvuru yapabilir?

SALTO (Support, Advanced Learning and Training Opportunities) Avrupa Eğitim Takvimi (European Training Calendar) sayfasında, yayımlanan ilanlardaki bilgiler ve açıklamalar ışığında, aranan koşulları taşıyanlar katılımcı olabilir.

Proje ve faaliyet süresi ne kadardır?

Faaliyete göre değişmektedir.

Hibe kalemleri nelerdir?

Başkanlığımız, program ülkelerinde ve komşu ortak ülkelerde gerçekleştirilen uluslararası etkinlikler için bireysel başvuru almakta ve yurt dışında gerçekleşecek etkinliklere katılmaya hak kazanan katılımcıların konaklama ve yemek masrafları ev sahibi ülkenin ulusal ajansı tarafından, ekonomik sınıf yolculuk masrafları, yurt dışı çıkış harcı ücreti, seyahat sigortası ve gerekliyse vize masrafları Başkanlığımızca karşılanmaktadır. Konaklamanın faaliyeti düzenleyen Ulusal Ajans tarafından karşılanmaması durumunda, konaklama giderleri katılımcılarla faaliyet öncesi imzalanan sözleşmede belirtilen kurallar çerçevesinde karşılanmaktadır. Yurt dışında gerçekleşecek eğitim etkinliklerine katılmaya hak kazananlardan Avrupa Komisyonu kuralları gereği etkinlik sonrası ödemelerde %5 eş-finansman kesintisi yapılmaktadır.

Başvuru tarihleri nelerdir?

Faaliyete göre değişmektedir.

Başvuru Öncesi kayıt işlemleri nasıl yapılır?

Detaylar eklenecektir.

Başvuru formu nasıl doldurulur?

Detaylar eklenecektir.

Değerlendirme süreci nasıldır?

Detaylar eklenecektir.

Kabul edilen başvurular için süreç nasıl işler?

Seçim sonuçları bildirimi ve seçim sonrası süreç hibe sözleşmesinin hazırlanarak yararlanıcıya gönderilmesi Yetişkin Eğitimi Koordinatörlüğü tarafından takip edilecektir.

Bilinmesi gereken diğer hususlar nelerdir?

Faaliyetlere ilişkin sorular tca-egitim@ua.gov.tr adresine iletilebilir.

Ön-Hazırlık Çalışması: Katılımcı adayları ilgili TCA'den azami fayda sağlamak için öncesinde hazırlık yapmalıdır. Örneğin, bir iletişim seminerine katılmayı planlayan adaylar öncesinde bir proje ekibi oluşturup sonraki dönem Erasmus+ proje başvurusu yapmayı planlamalıdır. Eğer TCA faaliyeti iş planlarına ayrılmışsa hazırlık aşamasında TCA’nın iş paketi düzeyindeki taslağı incelenmelidir.

Dil Belgesi: TCA etkinliklerinde eğitim dili İngilizce olacağından, etkinliklere aktif katılımın sağlanabilmesi ve etkinlikten azami düzeyde yararlanılabilmesi için başvuru sahiplerinin en az  YDS/KPDS/ÜDS C(70) ve diğer eş değerlikleri  düzeyde İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

Bu amaçla; ÖSYM tarafından sağlanan eş değerlik tablosunda belirtilen dil belgelerinden en az birini sağlayan başvuru sahipleri  tercih sıralamasında öncelikli olacaklardır.

Bu belgelerde herhangi bir yıl şartı aranmayacaktır. Üniversitelerin İngilizce Dil Bilimi/ Amerikan veya İngiliz Dili ve Edebiyatı / İngilizce dil öğretmenliği mezunları ile tüm eğitimini (%100) İngilizce olarak almış katılımcı adaylarının diplomalarını ibraz etmeleri durumunda dil belgesi sunmalarına gerek bulunmamaktadır. 

Ulusal Ajans, TCA'nın etkisini artırmak için başka kriterler belirleyebilir. Ek kriterler ilgili TCA'nın web sitemizde yer alan duyurusunda yer alacaktır.